Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

“Wrong” - recenze

Ilustrativní: “Wrong” - recenze

Jeden z administrátorů fora Home, - Anglán Pete patří k nemnoha lidem, kteří měli možnost opakovaně slyšet nový singl Depeche Mode - Wrong. Jeho zkušenost naleznete v krátkém článku níže.

Wrong je velmi velmi chytlavý, velmi inteligentní a zřejmě se stane klasickým songem Depeche Mode. Je velmi hutný a k tomu velmi temný a trochu rozzlobený. Kdybych měl vybrat co má být v pravém depešáckém tracku, tak bych to všechno našel ve Wrong. Fletch tuhle skladbu komentoval jako protijed proti současnému cukrovatovému popu, a měl pravdu.
A posledních 30 sekund je naprosto ohromujících…

Píseň má velmi chytrý text, a to ve skvělé skladbě, s velmi agresívním vokálem, myslím podobně jako v I feel you, Rush, možná trochu jako v Dead of Night. Nelze to ale porovnat s žádným jiným songem Depeche Mode, i když základní vrstva elektroniky je podobná právě Dead of Night a elektronické prvky, z poslední části mi připomínají “Barrel of a gun”

Precious byl před 4 roky skvělý track, ale ne skvělý comebackový singl a Dream on je jedna z mých nejméně oblíbených skladeb vůbec. Takže po 11letech skutečně “vůdčího” singlu - udělali mí bohové další -“Wrong”. Musím říct, že cítím, že se tahle skladba stane mým nejoblíbenějších singlem Depeche Mode vůbec.

Mám raději temnější stranu Depeche Mode, skutečně se mi nelíbí Suffer Well a Martyr, a moje dvě nejoblíbenější skladby jsou It´s no good a Walking in my shoes. Wrong je docela přímý song, každá řádka textu obsahuje něco co je “Wrong”, ale je tam nějaký druh hněvu, který je vystavován do dokonalosti, až k náhlému konci.

Wrong je z těch skladeb, kdy okamžitě víš, “Tohle jsou Depeche Mode - tohle by nikdo jiný nemohl nahrát.” Jakmile se ti dostane do hlavy, staneš se na tom závislý a těch posledních 30 sekund…

Je to track, který není přeplněn zvukovými vrstvami, má jednoduchou nahoru/dolu/nahoru/dolu basovou linku, kytara se objevuje ve druhé a třetí sloce a k tomu Martin přidává svůj vokál na konci. Co je opravdu dobré na téhle skladbě je velmi chytrý text a pípání/pulsování, které jsou přidány ke druhé a třetí sloce.

Dave zpívá v téhle skladbě odlišně, není to křičení, ale není to ani zpívání, víš, že je to on, ale je to jeho hlas na ostří hraně.

A to se stupňuje a stupňuje… až se prostě zastaví.

16. únor 2009 o 13:02 • Dangerous • Články

Diskuze

Uživatel: dmf

dmf      1   16. únor 2009 o 20:16

Tak již je Rádio promo singl Wrong v České republice.
V pondělí 22.2.09 bude poprvé hraný v rádiích a také na Slovensku .Které rádio bude jako první se ještě neví .


Uživatel: fanda

fanda      2   17. únor 2009 o 0:30

NO TY VOLE ......tak to se čte jedna básen.tak podle těch ukázek z konference soudě ,a podle toho co tady čtu to teda bude asi hukot .už z toho samotného začátku jde mráz po zádech a obrovská síla no to se těším jako dítě na cumel.já jdu radši spát a doufám že se probudim až 25.


Uživatel: d.stripped

d.stripped      3   17. únor 2009 o 8:04

Už jsem totálně vymagoneřenej a těším se na sobotní Echo Pop 2009. Pěkně si to nahraju a pak si s tím vypálím díru do hlavy. A jestli to faktu bude něco mezi Barrel… a Dead of…, tak to bude asi opravdu síla. Sice to asi nebude moc hratelné na komerčních radiích(kašlu na ně,ať si hrajou Britney a spol.),avšak to je úplně jedno. Hlavní je,že to bude “temná pozvánka na procházku vesmírným peklem”. A tak je to správné, tak to má být !!!


Uživatel: apaja

apaja      4   17. únor 2009 o 21:03

Ty jo neskutečné napětí co ted zažíváme což....už aby to bylo venku a hrálo nám to naplno doma a pak hurá na koncert….


Uživatel: Foutografik

Foutografik      5   18. únor 2009 o 22:42

Sakra, pořád jenom čteme, jaká to bude bomba. Už to chci slyšet!!!!!!! Já se nemůžu dočkat soboty, jako bych už jel na koncert a zatím “jenom” čekám na první singl. Myslím, že ta ukázka z tiskovky nenechala nikoho v klidu a znělo to hodně “depešácky”. Není už sobota, že bych si to hned poslech’? grin


Uživatel: Devotee

Devotee      6   18. únor 2009 o 23:38

Myslíte si, že Vaše očakávania tohto týždna, sú neprekonateľné?
Bullshit!
To by ste sa museli preniesť do mojej hlavy- čakám na wrong, úspešne odolávam pokušeniu hľadať čokoľvek na nete. Už 11 mesiacov sledujem dianie okolo zrodu nového albumu a tento týždeň to má prísť.
Nepochybujem, že to chápete a prežívate rovnako, ale u mňa je tu jeden podstatný rozdiel- nie, nie som lepši depešák, iba si skúste k tomu pripočítať toto- pred zhruba 11mesiacmi som šiel 1.krát na štátnicu z interny. Na každú sú 3 pokusy. Potom GAME OVER.
This week- 17.2. som bol na nej 3.krát

A MAAAAM TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

51 hodin interny +1 hodina spánku.To bol finiš, ku ktorému som sa nikdy ani len nepriblížil. Vstal som z postele až dnes poobede. A už mi to dochádza- žiadnych 6rokov medicíny v prdeli. Idem ďalej. Už nič mi nestojí v ceste na Tour- nasledujúce 3 štatnice pôjdem 1.krát a ak sa budú krížiť s Tour, ich problém-oni neutečú, turné áno.
V sobotu si vychutnám Wrong priamo live na DM party vo Vsetíne. a budem sa tešiť z toho, že next weeks budem očakávať už “iba” ako jeden z devotees- bez obáv a bez kofeínu grin
See You on Tour!


Uživatel: ppetan

ppetan      7   21. únor 2009 o 23:23

Lidi tak nevim,rád bych vyvolal diskuzi,slyšel jsem WRONG,dobré ale bez nadšení,upozorňuji,že jsem fanda DM a tenhle pocit mám od alba Songs of Faith and Devotion,ale jak šel čas,tak jsem uznal,že právě toto album je skvělé!Mám pocit,že právě od tohoto alba dělá DM vše jakoby účelně,dříve jak si myslím to nebylo účelné,ale skládali tak nějak pocitově,šlo jim to jakoby samo od sebe od srdce.A tak mám otázku ve svých 34 letech nedokážu vnímat muziku jako ve dvaceti a nebo lidi po třicítce myslím tím DM už nejsou mladí a nedokážou vytvořit něco nového,jiného,vyjímečného?Každopádně i kdyby DM již nevydali ani jednu píseň zůstanou již navždy legendou!!!


Uživatel: Devotee

Devotee      8   22. únor 2009 o 3:18

S kľudom si to vychutnaj in Your room
Najlepšie sám, potme pri sviečke
Ja som to na začiatku cítil rovnako
Don´t affraid. O chvílu budeš totálne Wrong pozitívny
Nieje to iba zvuk- feel soul of the universe. . . . .


Uživatel: Viki DM

Viki DM      9   22. únor 2009 o 22:48

ppetan:Poslouchá DM od roku 1988 a myslím, že se mohu s klidem na duši pokládat za fandu Basildovských hochů. Co se týká jejich nového počinu, určitě nadchne nekritické fandy i kdyby se jednalo o průměrné (u fanatických fandů i podprůměrné) album. Je až komické číst reakce některých posluchačů...jedno je jisté nikdy nebude DM stejné jako v 80 a 90 létech. Skupina není kompletní a absence Alana Charles Wildera je od Ultra citelně znát. Navíc… hoši jsou starší, bohatší a komerčnější a žijí v cela odlišném světě na míle vzdáleném tomu našemu. Staly se z nich ikony, hvězdy a to musí časem dříve či později ovlivnit každého.To kde jsou teď je z velké části i naše “zásluha”. My kupujeme vše co vydají (já už teda ne) a jezdíme poslušně na všechny koncerty, chodíme v černém buď z nostalgie, nebo ze snahy uniknou realitě všedních dnů alespoň na chvíli. Jedna věc je bohužel jistá, překročit vlastní stín se nepodařilo nikomu a nepodaří se to ani DM, což neznamená že nebudou mít stále dobrý prodej CD, DVD nosičů a dostatek fandů…to je fenomén, který těžko pochopí “obyčejný” posluchač.


Uživatel: fanda

fanda      10   23. únor 2009 o 0:04

tak to jsou silný slova a jednu věc bych určitě podtrhnul a to je chybějící Wilder.od jeho odchodu je zvuk hodně jiný a mnoiho skladeb řekněme nedotažených ale o tom by se dalo psát do rána.a pochopitelně je to především obchod ale proč si kazit sny .vždyt hudba je mnohdy jediný a krásný prostředek jak od té reality uniknout a když to má člověk propojen se vzpomínkami a tím co s tou hudbou prožil tak je to snad v pořádku a kdo z dlouholetých zarytých fandů DM je schopen hodnotit jejich hudbu s nadhledem a bez zaujetí to asi opravdu málo kdo.


Uživatel: Devotee

Devotee      11   23. únor 2009 o 1:08

Viki DM: nič v zlom, chlape - naopak, to, že sa tu stále objevujú názory ako ten Tvoj znamená, že sme komunita ľudí, čo sa neboja prejaviť svoj názor, aj keď nebudú potom populárny.
Ale Ty už si príliš starý. A to tu nehovorím o veku.
Dohady o kvalite DM hudby nechajme na tie pipky z rôznych awards.
My vnímame dušu DM.
Skús si na to nabudúce spomenúť a neboj sa znovu ponoriť do sveta, ktorý spomínaš. Je IBA na každom z nás, či ešte existuje.
V mojej mysl áno.
PS: vidím, že si Wilderovec, ja osobne by som dal ľavý malíček na nohe, aby sa vrátil. (a Recoil ostal zachovaný) a to som hlavne Gahanov fanda.
Rozdiely nemusia byť medzi nami tak veľké, ako sa na 1. pohľad zdajú.
DM SÚ TERAZ TAKÍ ISTÍ AKO KEDYSI. To len ich sound sa zmenil


Uživatel: Viki DM

Viki DM      12   23. únor 2009 o 6:23

Devotee: máš pravdu, že už jsem někde jinde jak v 80.letech, ale uvnitř jsem pořád stejný...a diskuze o Wilderovcích je skutečně jen otázka pocitu a vnímání hudfby toho, či onoho fandy DM.


Uživatel: Devotee

Devotee      13   23. únor 2009 o 10:11

Nemyslel som to ako vnímanie hudby. Už dlhšiu dobu badám medzi nami rôzne frakcie (dokonca aj Fletch má vraj svoju) ktoré so sebou často súperia a vyzdvihujú toho svojho. Ja som vážne vďačný za takú rôznorodosť, akou disponuje fanklub DM.
Len by som bol rád, keby si všetci uvedomyli, že každý jeden má rovnaké miesto v histórií a rovnako nezastupiteíné- DM by neboli, nech by som vynechal kohokoľvek.
V biblii je to pekne vysvetlené.

A Ty, keď si pořád stejný, skús DM vnímať ako vtedy- bol v 80´s
zvuk to najdôležitejšie?


Uživatel: Dangerous

Dangerous      14   23. únor 2009 o 10:28

to Devotee: ale jistěže zvuk nebyl to hlavní v 80. letech, zvlášť v našich končinách, když jsme slyšeli poprvé Stripped na zašuměné a 50x kopírované magnetofonové pásce, tak jsme byli nadšení, a nepočítali jsme kolik vrstev a jaký zvuk ta skladba má, nejdůležitější byla atmosféra a pocity….spousta lidí ale pak získala jakési psychické bloky, prvním byly Davea dlouhé vlasy, to nerozchodilo dodnes spoustu “depešáků”, dalším se stal odchod Wildera…ale s tím nikdo nic neudělá...buď se můžeme těšit na každou novou nahrávku (obzvlášť tak povedenou jako je Wrong) a nebo se utápět ve smutku, že už to není jaké bývalo….


Uživatel: Devotee

Devotee      15   23. únor 2009 o 10:32

BLACK SWARM !!!!!!!!!


Uživatel: ppetan

ppetan      16   23. únor 2009 o 23:32

Lidi vlastně ne trošku jsem přestřelil,neměl jsem to naposlouchané a v blbé zvukové kvalitě,nyní mám dojem že po prvních dnech poslechu je to nejlepší písnička tedy WRONG od Songs of Faith and Devotion.Nemyslím,že u fanoušků Depeche Mode je problém věk,vnímání,ale faktem je,že ty alba poslední dobou mi nesedli.Po prvním,druhém,ani dalším poslechu.Neřeším kvalitu hudby jak někdo napsal,ale právě tu atmosféru.Ale tedy WRONG působí takovým nasraným tesknivým dojmem,nevídící optimismus,ani ho nehledajíc,možná vypovídající něco o dnešním světě.A to je vlastně asi to co jsem od Depeche Mode v těhlech letech očékaval.Ještě jednou tedy píšu po né zrovna dobrých albech jsem toho moc nečekal jak správně někdo napsal,že nemůžou překročit svůj stín,myslím,že se to tentokrát povedlo,uvidíme další skladby.


Uživatel: Devotee

Devotee      17   23. únor 2009 o 23:41

Mister Ppetan: si asi prototyp dnešného skalného depešáka- takto vzniká skutočná oddanosť k songu.
Jediný superultrasong ktorý u mňa ostal v top 10 od 1. počutia doteraz bol In your room. Ostatné sa tam prepracovávali hodiny, dni až týždne, ako Wrong.
Patrím medzi Ultras a myslel som si, že to čierne šialenstvo vo mne sa už nedá stupňovať.
Ale mýlil som sa . . . . bože ako moc som sa mýlil !


Uživatel: ppetan

ppetan      18   23. únor 2009 o 23:49

A ještě něco pro Vikiho,nemusí to být penězma,že změní lidi názor,postoj.Já nějakou kačku vydělám,asi ne jako Depeche Mode,ale jako makléř jsem tedy dříve byl ve vatě před krizí : ) a myslím,že jsem stále stejný,má práce mě nevýslovně sere,dělám to dále,že jsem si zvykl,ale po nocích jsem jiný člověk potopený občas v alkoholu,občas bordel a po ránu jsem nasranej na celej svět jako v devadesátých létech,cítím se stejně,akorát tehdál jsem byl třeba na podpoře,s penězi méně problémů,ale štěstí nepřinesou.


Uživatel: Devotee

Devotee      19   23. únor 2009 o 23:51

Mám pocit čiernej híbky kdesi v prvopočiatku mojej duše.
Je to ako veľké tajomstvo, o ktoré by som sa rád s Vami všetkými podelil, ale nemôžem. . . keď si to predstavím, ste všetci tak ďaleko, nie fyzicky. Akoby som existoval sám vo svojom vesmíre. Tak sa cíti občas každý z nás..
Ale Wrong u mňa spôsobil, akoby iné vesmíry ani neexistovali . . .
neviem, čo presne chcem povedať, ale tak to cítim.
Teraz som na to prišiel.

Je to ako mystický zážitok. Hovoria niečo niekomu z Vás “Celestínske proroctvá”?


Uživatel: ppetan

ppetan      20   23. únor 2009 o 23:57

No Devotee,máš pravdu,neskutečný song,jak jsem se mýlil,také jsem již nepřodpokládal,že se to znovu oběví ta atmosféra a Celestýnská proroctví,neco jsem slyšel,ale moc si to nepamatuju.


Uživatel: Devotee

Devotee      21   23. únor 2009 o 23:59

James Redfield. Alebo tak nejak. Prečítaj si to. Nájdu si Ťa v správnu dobu- keď budeš sám pripravený a keď ich budeš najviac potrebovať


Uživatel: ppetan

ppetan      22   24. únor 2009 o 0:02

Mrknu na to….


Uživatel: fanda

fanda      23   24. únor 2009 o 0:06

já jak čtu všechny ty názory a pocity tak si myslím že se dělíme na dvě skupiny jedna je ta která si v sobě dokáže pořád užívat ten tedmný svět dm a všechno co s ním má spojené a že pro mnohé z nás je to řádný kus života a ano člověk tím asi utíká od reality ale vždyt je to super si to v sobě zachovat a pořád to prožívat a je jedno jestli je člověk makléř nebo zedník.a ta druhá skupina lidí je ta který asi realita převálcovala natolik že jim tenhle vnitřní svět vzala a skončil jak pro koho před pár lety u někoho u exiteru atd atd .ale doba jde dál my jsme jiní dm jsou jiní starší a proč ne bohatší .ale to přece neznamená že by museli chtít za každou cenu překračovat svůj stín ne? vždyt to není potřeba .jsou stále skvělí a nevidím důvod proč to pořád srovnávat s čímkoli před tím žádné album nebylo stejné jako ty předchozí a všechno má svůj vývoj.ale ty lidi a naštěstí mezi ně patřím taky ,kteří berou dm jako součást svého vnitřního světa a jsou ty oddaní zarytí tak mohou být rádi že tohle v životě mají.ten fenomen DM nelze slova popsat ale všichni víme jak to je a pořád to tam je at už nám je dvacet nebo táhne na čtyřicítku


Uživatel: Devotee

Devotee      24   24. únor 2009 o 0:11

Súhlasím, Fando. Vo všetkom.
Ako radi by sme to všetko popísali slovom. Ono to ale nejde…
Som rád, že existujete, Black Swarm. Pred pár mesiacmi ste ma vytiahli z riadnych sračiek

Good night!
Ponáram sa do hluku Wrongu, bez ktorého od určitého obdobia nedokážem zaspať


Uživatel: fanda

fanda      25   24. únor 2009 o 0:26

jo jo to je pravda mně ten Wrong taky hodně chytnul ,a přesně tak člověk by pro to všechno slov měl milion ale ony nejsou zapotřebí .dobrou lidi


Uživatel: PETR

PETR      26   24. únor 2009 o 15:40

jj priznavam nemuzu se Wrong nabazit je to zvlastni skladba a kdyz ji slysim naskocimy hussy kuze


Uživatel: Viki DM

Viki DM      27   24. únor 2009 o 20:27

fanda: nemohu s tebou souhlasit nepatřím ani do jedné z tvých dvou skupin. Muj vnitřní svět není černobílý a už vůbec ne temný ... to bych nejspíš tíhnul k nějakému tomu death metalu smile


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.