Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Články

Fletch: Hrajeme si na astronauty

Ilustrativní: Fletch: Hrajeme si na astronauty

Jana Záhorková z MF Dnes absolvovala v Londýně rozhovor s Andy Fletcherem

Luxusní Depeche Mode

Ilustrativní: Luxusní Depeche Mode

Nové album Sounds of the Universe přinášejí Depeche Mode ve třech variantách, bílé (CD) - pro širokou veřejnost, černé (CD/DVD - pro své obdivovatele, ale především a hlavně v podobě deluxe boxu, který je určený skalním fanouškům (mají DM vlastně nějaké jiné než skalní?)

V zajetí nostalgických zvuků

Ilustrativní: V zajetí nostalgických zvuků

I na dvanáctém albu dokážou Depeche Mode stále překvapit.Ten úvodní, až nepříjemný minutový kvílivý kovový tón rozpáře vaše uši a otevře bránu do nové dimenze hudebního vesmíru zvaného Depche Mode. Tahle deska má mnohé aspekty, které již fanoušci znají, a přece je překvapivá. Zejména expe¬rimentálním vyzněním, dávajícím vzpome¬nout na polovinu 80. let a alba jako Some Great Reward či Black Celebration, kdy se pevně tvarovaly kontury kapely, která poté melodickým synthpopem na albech Music For The Masses a Violator vystoupala na piedestal legendy.

Depeche Mode - Sounds of the Universe - story

Ilustrativní: Depeche Mode - Sounds of the Universe - story

Tento článek je věnován novému albu Depeche Mode, postupně budou přidávány aktualizované informace.

Sounds of the Universe oficiálně online!

Ilustrativní: Sounds of the Universe oficiálně online!

Belgický zpravodajský server dhnet.be přináší exkluzivně stream nového alba Depeche Mode Sounds of the Universe!

Martin L. Gore “Bůh by nám dal sedmičku”

Ilustrativní: Martin L. Gore “Bůh by nám dal sedmičku”

Dave Gahan může být díky svému hlasu a hadovitými boky mužem v popředí, ale je to Martin Gore, podpůrný vokalista, na pódiu vždy perverzně oblečený hyper emocionální skladatel, kdo přináší Depeche Mode temný beat.

Jízdenka do vesmíru

Ilustrativní: Jízdenka do vesmíru

(Londýn, 7. března 2009) Depeche Mode nás za celou svou kariéru pozvali na různé výlety: do světů smutných lásek, tajemných zákoutí duše, ukázali nám hrany temných propastí, které se ale dají nakonec úspěšně vybalancovat. Proto tu jsou dodnes. Tentokrát se rozhodli své fanoušky unést přímo do zvukového vesmíru. Pozvánka adresovaná Rock&Popu, aby se jeho zástupce v Londýně seznámil za přítomnosti autorů s novým albem Sounds Of The Universe, se prostě neodmítá.

Oslava Sounds of The Universe v Praze

Ilustrativní: Oslava Sounds of The Universe v Praze

18.4. se v pražské Retro Music Hall uskuteční oficiální release party k albu Sounds of the Universe. Mělo by se jednat o jedinečnou akci s prezentací nové desky Depeche Mode.

Ďáblova modlitba

Ilustrativní: Ďáblova modlitba

aneb cesta do hlubin depešákovy duše Jmenuji se Filip Macháček a jsem diagnostikovaný depešák. Jeden z milionů. Trpím virem nakažlivějším než H.I.V. Nakazil jsem se před více než 20 lety od jednoho ze svých nejlepších kamarádů. Stačilo málo.

Depeche Mode - kudy do vesmíru

Ilustrativní: Depeche Mode - kudy do vesmíru

Depešáky jsme nevybrali jako cover téma náhodou. Temná melodická legenda po čtyřech letech vydává nové album. Zde je pokec s Martinem Gorem, Davem Gahanem a Andrewem Fletcherem.

Cesta nekonečným vesmírem

Ilustrativní: Cesta nekonečným vesmírem

Není opravdu jednoduché napsat recenzi na album Sounds Of The Universe, které všichni tak netrpělivě očekávají a obzvláště ne po jednom poslechu. Těžko posuzovat z pozice fanouška a být přitom objektivní a nezaujatý.

Paralelní vesmír

Ilustrativní: Paralelní vesmír

Depeche Mode vydali první desku v roce 1981, ve stejném roce kdy se z planety Země vydal na svou dráhu první raketeplán v historii, v roce 1990 východní blok v Evropě zažívá první svobodné volby po desítkách let a Depeche Mode jsou ještě silnější než kdy byli s albem Violator.

Vesmír plný melódie, obalený elektronikou a gitarami

Ilustrativní: Vesmír plný melódie, obalený elektronikou a gitarami

Redakčná recenzia nového albumu: Fanúšikmi dlho očakávaný nový materiál Depeche Mode uzrie verejne svetlo sveta už o necelý mesiac. Očakávania sú vysoké a stále nové „recenzie“ od novinárov spolu so starostlivým marketingom kapely vypúšťajúci každú chvíľu nové hudobné upútavky, očakávania ešte znásobuje.

DAVE GAHAN – ULTIMATE GUIDE

Ilustrativní: DAVE GAHAN – ULTIMATE GUIDE

20 nej, které jste možná nevěděli o Davidu Gahanovi. Aneb co svěřil tisku

Písně víry a nepokoje

Ilustrativní: Písně víry a nepokoje

Britský novinář Peter Robinson udělal originální rozhovor se členy Depeche Mode v Londýně, když chtěl po členech skupiny, aby k jeho zvoleným situacím přiřadili jako soundtrack song z nového alba.