Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Články

Tisková konference v Kolíně 20/4/1998

Přepis tiskové konference Depeche Mode v Kolíně 20/4/1998.

Blasphemous Rumours

V posledních dvou letech nebylo téměř možné přečíst si v tisku o Depeche Mode ani čárečku, ale v posledních týdnech, jakoby se pytel roztrhl.

Jak půjdou dále?

„Že tak rychle budu zase stát na jevišti, na to bych ani ve snu nepomyslel“, šklebí se zpěvák Depeche Mode Dave se zřejmým sarkastickým spodním tónem, když Bravo skupinu zastihlo při jednom televizním vystoupení ve Vídni. „Po pětiměsíčním turné jsem byl tak daleko, že jsem říkal: udělám konec s vystoupeními!“

Paul Morley o DM (Londýn 1990)

Kupodivu nevím, kde začít. Vím jen, kde skončit, a jestli se odhodlám začít, brzy poznáte, že mluvím pravdu. Je to smešné…za nic na světě nevím, kde začít. (Začínám od srdce nebo je to jen moje přání?) Vím přesně, kde skončit tohle vyprávění o hudbě, která nutí čas plynout, která si podmanila zvuk a dovedla slovo k dokonalosti. Pro čtyři přáteleznamená zvuk odnikud, pocit, který se pochybuje mezi nekonečným kombinováním rytmů a texty, které mluví o duševní vyrovnanosti, hříchu, fascinaci, o duši a tělu. Vkládají do toho půl svého srdce a mnoho energie…ale kde začít?

Zoufalá mode

Depeche Mode, britská kapela 80. let, stále prodává miliony desek. Nyní Dave Gahan si přeřezal žíly a krátce poté téměř zemřel na předávkování drogami. V čem je problém?

The DM Secret Show

16/5/1997, Shrine Exposition Hall, Los Angeles, California, U.S.A.

Názory na ULTRA

Názory na ULTRA.

Proměny, problémy a předsevzetí Depeche Mode

Depeche Mode je skupina plná prekvapení, no väčšine z nás trvalo sedemnásť rokov, kým na to prišla. Pri počúvaní ich prvých platní nikomu nenapadlo, že táto sladká syntezátorová kapela sa zapletie do drog a škandálov.

Dave fanouškům

Následuje přepis Daveových slov adresovaných fanouškům, pořízených krátce po propuštění z péče šerifova úřadu v Los Angeles.

Depeche Mode kráčejí po cestě vzhůru

Skupina Depeche Mode, která dokázala v osmdesátých letech v socialistickém Československu vytvořit estetický archetyp oddaného fanouška zvaného depešák, vydává v těchto dnech (duben 1997) již dvanácté album.

It’s No Good - Video

Videoklip k singlu It´s No Good opět vznikal pod taktovkou Antona Corbijna. Byl nafilmován v New Yorku během týdne od 24. února 1997.

Depeche Mode už smějí chodit ven

Své deváté studiové album Ultra natáčeli britští Depeche Mode poprvé jako trio: neshody v kapele vyústily v odchod jednoho z klávesistů Alana Wildera.

Barrel Of A Gun Video

Tak jako ke každému jinému singlu, i k tomuto novému existuje videoklip. Ten se natáčel v listopadu 1996 v Londýně a v Marrakeshi (v Maroku), samozřejmě za režie Antona Corbijna.

Barrel Of A Gun přichází

Nový singl Barrel Of A Gun je z připravovaného alba Ultra. Můžeme ho oficiálně získat ve formátu 2 CD maxisinglů a jednoho vinylového maxisinglu.

Depeche Mode jsou zpět

Píše se rok 1997 a skupina Depeche Mode, jedna z největších legend populární hudby druhé poloviny dvacátého století, vydává po čtyřech dlouhých letech ticha nový singl.