Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Články

Sgt. Gahan´s Lonely Hearts Club Band

Ilustrativní: Sgt. Gahan´s Lonely Hearts Club Band

DEPECHE MODE Prošli za poslední léta očistcem. Zažili několik z těch věcí, které můžou být pto kapelu osudné: silná ponorková nemoc, zpěvák na heroinu, odchod dlouholetého člena. Co se jim naštěstí nepřihodilo, byla ztráta zájmu posluchačů o ně nebo výrazný sestup kvality jejich hudby. To, a samozřejmě pocit, že má smysl to všechno dělat dál, způsobilo, že kapela je tu pořád. Právě vydává sbírku singlů, vyšlo album se sbírkou coververzí jejich skladeb, je tu i koncertní šňůra. 15. září bude jejím dalším uzlíkem pražská Sportovní hala. Co nám asi Depeche Mode ukážou?

Stay Depeched, keep Moding

Ilustrativní: Stay Depeched, keep Moding

O tom, že fanatické fanoušky skupiny Depeche Mode nenajdete pouze u nás, svědčí následující článek a rozhovor ze známého hudebního magazínu Musikexpress z počátku roku 2005. Nutno podotknout, že řady příznivců této skupiny se po celé Evropě znovu rozšířili po vydání alba Playing The Angel a že tato zvláštní láska, zasáhla už další generaci.

Depeche Mode Award 2008 - Top of The DM – Hlasování+výherci

Ilustrativní: Depeche Mode Award 2008 - Top of The DM – Hlasování+výherci

Depeche Mode, se mohou pochlubit opravdu oddanými fanoušky. Ale tvorba této kapely je velmi rozmanitá a tak se i názory příznivců Depeche Mode velmi liší¨ v určení toho, jaký počin a které období je opravdu to nejlepší. A proto tu máme tuto anketu. Nepište žádné komentáře, vložte jen v daném pořadí, to co považujete za nejlepší od DM.

Alan Wilder oznámil návrat do Depeche Mode! - 1.April

Ilustrativní: Alan Wilder oznámil návrat do Depeche Mode! - 1.April

Legendární hudebník Alan Wilder během své loňské návštěvy Moskvy už něco naznačil, ale teď teprve vybuchla opravdová bomba. Na narychlo svolané konferenci, v den svých 48,9 narozenin oznámil, že se pro nespokojenost se svými spolupracovníky na posledním projektu SubHuman vrací do Depeche Mode! Už během prosincových moskevských interpelací fanoušků, odpověděl, že svou budoucí spolupráci s jednotlivými členy či skupinou nemůže vyloučit, protože "Nic není nemožné a jeden nikdy neví" konec citátu. Nebylo ale jisté nakolik je ovlivněn dávkami vodky, které do něj padaly jak do sudu.

Depeche Mode - nové album v roce 2009 - producentem opět Ben Hillier

Ilustrativní: Depeche Mode - nové album v roce 2009 - producentem opět Ben Hillier

Jak již jsme Vás informovali, nahrávání nového alba Depeche Mode se trochu zkomplikovalo. Původně plánovaný nástup do studia byl kvůli blíže nespecifikovaným osobním problémům odložen. Naštěstí to není nijak hrozné.

2005 - Playing in the studio

Ilustrativní: 2005 - Playing in the studio

Depeche Mode se rozhodli vrátit do studia a natočit 12. album. Jako producenta si opět zvolili Bena Hilliera, s kterým si velmi dobře rozuměli v roce 2005 při nahrávání alba Playing The Angel. Jak bude vypadat výsledek jejich nové spolupráce, se lze jen dohadovat, pojďme si ale připomenout pocity skupiny i Bena Hilliera, krátce po ukončení nahrávání před 3 lety.

Depeche Mode Friends volné sdružení fanoušků

Ilustrativní: Depeche Mode Friends volné sdružení fanoušků

DM Friends je volné sdružení fanoušků. Nepracuje na systému fanklubu (tzn. nevydávají se legitimace, neplatí se roční členské příspěvky). Jedním z cílových bodů DMF je propagovat skupinu DM, jejich muziku, názory a filozofii, navázat kontakty s podobnými sdruženími DM ve světě, oddělit fanoušky DM z celého ČSFR do jednoho celku pokrytého informační sítí. V každém větším městě (okrese) vzniká LOM (Landscape Of Moon-Měsíční krajina). V současné době spolupracují. Tři tisíce našich členů se společně těší na oslavu 3. výročí koncertu DM v Praze (11.3.1988), která se uskuteční v Písku.

Dave Gahan - Hourglass Remixes

Ilustrativní: Dave Gahan - Hourglass Remixes

Jelikož byl druhý singl z alba Hourglass - Saw Something/Deeper And Deeper vydán ve Spojených státech jen a pouze jako dvoutrackový placený download přes iTunes a ani pilotní singl Kingdom nebyl v USA představen v množství remixů, tak jako na Starém kontinentu, rozhodl se tým Davida Gahana vše vynahradit americkému tancechtivému publiku, vydáním alba Hourglass Remixes exkluzivně určeného pro americký trh. Nakonec se ale Mute umoudřila a vydává toto LP+CD i Evropě.

25 let od prvního koncertu Depeche Mode v Československu

Ilustrativní: 25 let od prvního koncertu Depeche Mode v Československu

Začalo to v roce 1986, zaslechl jsem v rádiu písničku, nevědel jsem kdo ji zpívá, ale věděl jsem, ze ta husi kůže, kterou z ní mám, o něčem svědčí a to nejspíš o tom, ze mne absolutně dostala.

Depeche Mode, Praha 11.3.1988

Ilustrativní: Depeche Mode, Praha 11.3.1988

….11. března 1988 v 17.10 vystupuje na ruzyňském letišti z letadla čtveřice kluků. Depeche Mode! Sympatičtí, milí. Žádná ramena, žádný nedosažitelný idol Kdekdo se jim může podobat.

Depeche - život v čiernom

Ilustrativní: Depeche - život v čiernom

Napätie medzi tradičnými autoritami a mládežou existuje odjakživa. Nie všetkých uspokojuje konvenčný život podľa vzoru väčšinovej kultúry. Preto vznikajú rozmanité životné štýly označované ako subkultúry. Jednu z najpočetnejších v našich končinách tvoria fanúšikovia skupiny Depeche Mode.

Rozhovor s Alanem Wilderem - 2008

Ilustrativní: Rozhovor s Alanem Wilderem - 2008

Mezinárodní depešácký server Home přinesl exkluzivní rozhovor s Alanem Wilderem. Otázky alanovi připravili návštěvníci webu a on na velkou část z nich písemně odpověděl

Depeche Mode v Československu 1988

Ilustrativní: Depeche Mode v Československu 1988

11.3.1988, zdánlivě obyčejné datum v kalendáři, ale pro tisíce mladých lidí se v ten den otevřely na dvě hodiny všechny brány, spadly všechny opony zpevněné socialistickým železem, neskutečné a nepředstavitelné se stalo realitou..

Alan Wilder z Depeche Mode

Ilustrativní: Alan Wilder z Depeche Mode

Dlouhá léta jsme měli pověst boybandu plného hezounků. Přestože spousta lidí žije v představě, že cesta Depeche Mode k plnému uznání byla strmá, opak je pravdou. Vše se změnilo až s vydáním desky Violator začátkem devadesátých let.

Nesmrtelný kult Depeche Mode

Ilustrativní: Nesmrtelný kult Depeche Mode

Až tím, že se ztratíš v tom druhém, dostáváš šanci se sám opravdu nalézt. Praví Martin Gore ústy zpěváka Davida Gahana a prostřednictvím Depeche Mode zbrusu nového singlu Only When I Lose Myself.