Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Články

Depeche Mode v Toronte, 01/12/2005

Fanúšikom notoricky známy playlist, nadšené publikum, ale aj zopár trápnych momentov, na ktoré si Depeche Mode za tie roky už zvykli. Tak sa dá stručne charakterizovať štvrtkový koncert obľúbenej trojice v Air Canada Centre v Toronte.

Playing The Angel: ZA a PROTI

Ilustrativní: Playing The Angel: ZA a PROTI

Dnes sa všade skloňujú termíny objektívnosť a vyváženosť. Skúsme sa teda opäť vrátiť k aktuálnemu albumu "Playing The Angel" a dajme priestor obom stranám. Pozitívnej, ale aj negatívnej kritike. Človek je predsa v zásade tvor tolerantný.

Album - Live - Film

Při příležitosti uvedení filmu "101" a vydání stejnojmenného koncertního dvojalba, prvního v historii Depeche Mode, poskytl M. Gore časopisu Melody Maker interview, kterého velkou část přinášíme:

Precious na CD:UK - recenzia

Ako sme už skôr informovali, Depeche Mode dnes natáčali vystúpenie pre britskú hudobnú reláciu CD:UK. Nový singel Precious zaznel dohromady 3 krát, no kto čakal, že toto vystúpenie bude hrané na živo tak bude sklamaný.

‘Precious’ - Promo CD

Ilustrativní: ‘Precious’ - Promo CD

Priznám sa, že hoci som pasívnym fanúšikom tanečných remixov alternatívnych skladieb, nikdy som si ich nevšímal natoľko, aby som ich bol schopný verejne hodnotiť.

Andy Fletcher o turné 1998

Rozhovor s Andym z roku 1998.

Recenze: “Live Here Now”

Ilustrativní: Recenze: “Live Here Now”

Tady je recenze první verze tolik diskutované série "Recording The Angel" nahrané společností Live Here Now, specializované odnože Mute Records.

Rozhovor: Christian Eigner

4.října, St. Pete Beach, Florida. Když mě Ron, VIP hotelový host, vede přes bazén, žasnu nad velikostí toho místa.Myslim největší hotel, v jakém jsem kdy byl. Rozhodně nejvíc růžovej. Vypadá trochu jako gay verze Buckinghamského paláce, ovšem o dost lépe situovaná.

Rouhají se Depeche Mode Bohu?

Martin Gore z Depeche Mode drží v náručí nahou dívku - nejen tuto fotografii přinášejí o skupině titulky novin.

Čtyřka je správne číslo

Pro Depeche Mode se Berlín stal druhým domovem. Je to město, které vyhovuje jejich temperamentu a odkazuje na jejich hudbu. Berlín je zvláštní, tajuplné místo, ostrov obehnaný zdí a ohraničený zemí nikoho posetou kříži na znamení hrobů těch, kteří padli při pokusu o útěk z Východu. Únorový Berlín je nejen kvůli mrazu jak ostří břitvy a Depeche Mode se to zamlouvá.

Somebody - musicsheet

noty a akordy skladby Somebody

Britská móda

Ilustrativní: Britská móda

Skupina, jež stvořila jeden z nejsilnějších kultů naší doby, skupina, na jejíž koncertech je možné shlédnout fanatickou oddanost, připomínající norimberská shromáždění, skupina, jejíž fanoušci jsou ve věku od 12 do 60 let a klidně by si nechali vytetovat svou příslušnost k „Black Swarm“ doprostřed čela, ale ještě raději si ji nosí hluboko v srdci, kam nemá nikdo jiný šanci se dostat. Skupina, která za 27 let své existence dokázala dostat do svého paralelního vesmíru miliony lidí… to vše a mnohem víc jsou Depeche Mode. Ale ne úplně všichni je milují...

Depeche Mode: Tajemství jejich písniček

S albem „Best of“ - album 13 nejlepších singlů synthi-mistrů - překlenou Dave, Andy, Martin a Alan dobu až do dalšího LP. Jejich písně znají bezpečně všichni. Ale tady také čtveřice prozrazuje malé tajemství své práce před srpnem roku 1981, co udělali pro odvážný sen a svůj druhý singl.

Signály ze světa hudby

Dnes věhlasná skupina Depeche Mode vznikla začátkem osmdesátých let v anglickém Basildonu v hrabství Essex, v roce 1981 se její název ustálil na současné podobě (pochází z francouzského módního žurnálu).

Studio ZDF

Martin GORE - komponista a jeho obraz. Má svůj vlastní styl. Alan WILDER - ten jediný hudebník DM. Dave GAHAN - show dělá jen na scéně. Andy FLETCHER - jsme jiní než ostatní.